Hardlopen (dan wel een poging) - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu Hardlopen (dan wel een poging) - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu

Hardlopen (dan wel een poging)

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas, Freddy, Eva en Gijs

22 Augustus 2011 | Frankrijk, Parijs

Eergisteren had ik al een rondje hard gelopen en aan het eind van mijn route een "parcours sportif" ontdekt. Vanmorgen ging ik daar met de auto naar toe, zodat ik de eindeloze stofweg met voortdurend passerende auto's die nog grotere stofwolken opwierpen zou kunnen overslaan. Eergisteren had ik op dat traject namelijk meer stof en gruis binnen gekregen dan een Limburgse mijnwerker in zijn hele carrière.

Na te lang slapen, het onvermijdelijke stokbrood halen uit de Campwinkel en het gezellige ontbijt, ging ik te laat op pad. Eigenlijk was het al een beetje te warm. Ik parkeerde onder een boom en liep in een rustig jog
tempo de 500 meter naar het parcours. Ik koos voor het rondje van 2 kilometer. Een traject onder de bomen dus met flink wat schaduw en verder geen andere sporters. Ik werd alleen aangegaapt door tientallen hagedissen die daarna pijlsnel wegschoten als ik dichterbij kwam. Na een kwartiertje kwam ik weer bij het startpunt aan en na een minuutje begon ik aan het tweede rondje. Hetzelfde rondje doen is altijd makkelijker omdat je weet wat er komt. Toch vloog de hitte me na een kilometer aan. Ik probeerde te denken aan de hitte die ik had meegemaakt in Afghanistan en hield mezelf voor dat dit nog niet half zo heet was. Ik probeerde het nog even met het motto "pain is weakness leaving the body" maar het ging niet meer. Moest even wandelen. Na een paar honderd meter sjokken het parcours afgejogged en daarna na de auto gewandeld. Wat een uitvinding: airco! Daarna douchen en naar het zwembad! Pffff overmorgen vroeger, beter en sneller!

• 22 Augustus 2011 - 15:40

Pap:

Lieve Bas, ik ben een beetje geschrokken, net als die 10-tallen hagedissen. In de tropen, maar ook in de subtropen, geldt het devies "tempo doeloe". Een natuurwet is: "pas je aan de omstandigheden aan". Je 'Bas-sie' is nog een beetje gewend aan de Groningse friswind. Voor allemaal veel liefs van opa Leo.

• 22 Augustus 2011 - 16:12

Oma Joke:

knap van je bassie hardlopen in de hitte. hier de eerste mooie dag 28 graden even wennen maar de bewolking is nu elweer daar.
    onder de houtstammn gijs zat een hele dikke pad een zwarte wel 2 vuisten dik .peter heeft een nieuw plekje voor hem gevonden.
    gisteren heb ik jou verzorg paard maar een wortel gebracht eva hij mist jou ritjes en mijn borstelen hoop ik. dikke smok

• 24 Augustus 2011 - 12:25

Tonny Nolle:

Nou, hysterisch allemaal Bas!!!! Wat een avonturen maak je allemaal mee. Zal straks wel even weer wennen zijn als je weer "gewoon" thuis bent....