De viswedstrijd deel 2
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Bas, Freddy, Eva en Gijs
28 Augustus 2011 | Frankrijk, Parijs
Na het eten gingen we weer strandwaarts voor de nog steeds onbesliste viswedstrijd tussen Gijs en Bas. Gijs had het moment benut waarop Bas aan het boodschappen doen was om zin hengel optimaal te prepareren. Bas begon dus met een achterstand. Zijn hengel hangt sowieso al van plakband aan elkaar en volgens Gijs gaat ie, als er al een vis naar hapt, minimaal in tweeën. Beide partijen kozen voor de speciale kunst zeevisworm omdat die goed aan de haak blijft. Het superaas was intussen ook wat te droog geworden. Gijs koos voor de ferme worp vanaf het strand en Bas voor de techniek die je ook wel in de Schotse wateren ziet. Met dit verschil dat hij tot zijn schouders in de zee stond en het ielige hengeltje voor zich uit hield. Gijs, toch wel enigszins geïmponeerd door deze aanpak, ging daarop tot zijn middel in het water. Een paar honderd meter verderop stond er nog iemand te vissen, dus qua stek leken we ook goed te zitten.
Na een half uur, met een ondertussen stevig aangetrokken wind om de oren, zagen we zo goed als blauw van de kou. De een wou voor de ander niet opgeven dus gaf Freddy het sein "einde wedstrijd deel 2". Nog vergeten te vertellen: de verliezer moet de ander 2 euro betalen op het moment dat die een vis (van wat voor formaat dan ook) op de kant heeft.
Hoewel de wedstrijdspanning er nog is, loopt inmiddels de frustratie ook een beetje op. Nog steeds geen enkele vis aan de haak! Wat doen we toch fout? Jullie tips graag naar: tips@gijsenbaskunnennietvissen.nl
28 Augustus 2011 - 18:26
PeterV:
Groot gelijk, Eva. Vlinders in je buik, wie zou dat niet willen?
Ik wist niet dat er sprake was van een viswedstrijd. Deel 1 moet mij ontgaan zijn. De vraag was wat jullie fout doen. Het antwoord: jullie doen niks fout, de vissen doen het goed. Haha. Voor het verslag maakt het niets uit, dat was weer magnifique! -
28 Augustus 2011 - 18:33
PeterV Deel 2:
Mijn tip naar het e-mail adres tips@gijsenbaskunnennietvissen.nl kwam onbezorgd retour. Practical joke?
De tip luidde: cherchez les femmes. Laat de dames het proberen. Twee euro voor de beste tip? Succes, dames! -
29 Augustus 2011 - 11:43
Vincent:
Naar de Poisonnerie une demi kilo de filet en lekker met een glas witte wijn wachten tot ze gaar zijn. En geef gijs gewoon die 2 euro voor een lekkere ijsco. -
29 Augustus 2011 - 17:02
Marga:
Sorry, van vissen heb ik geen verstand die eet ik alleen maar:-) ik zou zeggen neem nog een duik in het zwembad met z'n allen:-)
En ga daar lekker uit (vechten) wie 2 euro krijgt:-) -
29 Augustus 2011 - 17:03
Marga:
Oeps vergeten te vragen, komt er nog een deel 3 vissen of wordt het krabben vangen ook leuk:-)
have fun allen