Maandag 15 juli 2013 - Reisverslag uit l'Escala, Spanje van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu Maandag 15 juli 2013 - Reisverslag uit l'Escala, Spanje van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu

Maandag 15 juli 2013

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas, Freddy, Eva en Gijs

16 Juli 2013 | Spanje, l'Escala

Hebben we al gezegd dat de lucht hier s’ morgens stralend blauw kan zijn? Nou, vanmorgen opnieuw! Na het ontbijt lekker naar het strand, maar niet te lang want Freddy en Eva gaan naar Aqua Aerobic. Dat wordt een groot succes, afgetraind keren ze terug. Verder staat de dag een beetje in het teken van plannen: Freddy & Gijs hebben zich voor donderdag a.s. aangemeld voor een snorkeltrip op zee en Bas & Gijs hebben zich ingeschreven voor een acht uur durende trip door een rivier in de Pyreneeën voor a.s. maandag. Deze trip heet: watertrekking en is volgens de mevrouw wel “exhausting”. Of Gijs een beetje sportief is? Dacht het wel!

In de middag gaan Eva, Gijs en Freddy naar de bingo. En hoewel dit al het ergste doet vermoeden, wordt het nog vele malen dramatischer. Eva en Gijs mogen niet meedoen, want geen dertien jaar, (Freddy geeft haar kaarten door aan Eva en Gijs en dat mag dan weer wel) de nummers worden in vijf talen opgenoemd in een tempo dat zo langzaam is dat het een landschildpad nog zou irriteren en als er zich, 10 minuten na aanvang, nog een stel blonde chicks melden, dan leggen de twee hormoon gestuurde Spaanse bingo koninkjes het hele circus stil om de dames kaarten te geven waarop zij op hun gemak de reeds gevallen nummers voor de dames afstrepen. Denk niet dat “de Bingo” nog terugkeert op het programma van de familie in Gregal 5.

Verder doet ieder zijn ding, Freddy op het strand, Eva & Gijs aan het poolen (poolbiljart, stand nu 6 – 4) en Bas in de hangmat bij de caravan. (de meegenomen Fatboy hangmat heeft maar 1 probleem: als je er langer dan vijf minuten in ligt, dan slaap je. Terwijl ik dit schrijf om 21:03 slaapt Freddy in de hangmat). Om half vijf is het tijd om te gaan shoppen en Freddy en Bas halen de ingrediënten voor een originele skottelbraai maaltijd. Moten zalm met kruiden en beetje olijfolie in aluminiumfolie op de skottelbraai, in het midden voorgekookte aardappels bakken, bevroren groente-mix erbij, aanbraden, water er bij, droog koken en nog even omscheppen en alles is perfect!

Na het eten gaat Gijs op (boeven)pad met de maaskantvriendjes maar rond half 10 verzamelen we ons weer bij het grote podium met vanavond een Abba tribute. Een donkerharige Engelse zangeres en een Bulgaarse blonde zangeres (pruik) doen een geslaagde Abba-act. Ze zingen live en het klinkt naar Abba. Freddy en Bas wagen zich aan een Tequila Sunrise en de meeste mannen in het publiek vinden Bulgarije opeens een aantrekkelijk vakantie alternatief. Het vervelende van middle-of-the-road Abba muziek is, dat je je, ook al ken je al die nummers allemaal goed, toch gaat vervelen. We wachten het einde van de act dan ook niet af en keren terug naar onze eigen veranda.

Daar spelen we drie potjes pesten, Gijs wint 1x en Eva wint 2x. Bas eindigt elke keer met veel meer kaarten dan waar hij mee begonnen was. En dan gaat iedereen, tevreden over deze leuke vakantiedag, lekker slapen.

• 16 Juli 2013 - 14:46

PeterV:

Erg leuk verslag weer. Wat een vakantie! En maar liefst 5 foto's, het kan niet op. Benieuwd naar het watertrekking-verslag en naar de rest natuurlijk. Wij hebben geen strakke blauwe lucht, maar wel lekker warm weer in Sint Annen. Lieve groeten, Peter en Oma V.

• 17 Juli 2013 - 14:25

Loes :

Hahahah, aan de tequila sunrise, jullie zijn echt helden !
    X Loes