Dinsdag 23 juli 2013 - Reisverslag uit l'Escala, Spanje van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu Dinsdag 23 juli 2013 - Reisverslag uit l'Escala, Spanje van Bas, Freddy, Eva en Gijs Beute / Van der Ster - WaarBenJij.nu

Dinsdag 23 juli 2013

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas, Freddy, Eva en Gijs

23 Juli 2013 | Spanje, l'Escala

Een uurtje meer luxe dan van gisteren, de wekker loopt af om acht uur. Het begint hard werken te worden, die vakantie in Spanje. Vanmorgen maken we ons klaar voor het snorkel-avontuur en deze keer precies om kwart voor negen (een wonder!) worden we opgehaald door het gammele VW busje bij onze camping. Bij camping Nautique stappen we uit voor het passen van de wetsuits en de flippers. Freddy heeft haar eigen top flippers dus zij past alleen een wetsuit.

Dan zijn we op pad naar het natuurgebied net voorbij Roses. Een schitterende rit door de bergen richting de kust. Uriol, onze gids, parkeert de bus en de volgt er een steile afdaling richting het stenen strandje, een paar honderd meter lager. Bas en Uriol dragen het krat met flippers en wetsuits, de rest volgt trouw.

Op het strandje doen we de pakken aan, en in het zeewater gaat de snorkelbril op en de flippers aan. Met ons groepje zwemmen we de door het baaitje, richting twee rotsen. Onderweg zien we vissen in allerlei soorten en maten. Het grappige van snorkelen is dat de vissen eigenlijk niet of nauwelijks op je reageren. Het is een belevenis om je zelf een grote lompe vis te voelen in een school beweeglijke visjes.

We kunnen tussen de twee rotsen doorzwemmen en komen dan in meer open zee. Even later hangen we boven een gezonken vrachtschip. Het schip was geladen met bouwmateriaal en dat ligt her en der verspreid. Delen van het stuurhuis en de motor liggen rond de romp en vissen en andere zeebewoners hebben inmiddels bezit genomen van het wrak. Daarna zwemmen we naar een “drop-off”, de zee wordt ineens onmetelijk diep, en dan richting een grot in de kustlijn. We zien zeesterren, zee-egels, vissen in soorten en maten en Gijs spot zelfs een zeepaardje. Na dik vijf kwartier snorkelen zijn we weer in de baai waar we gestart zijn, en is het mooi geweest. Alleen Gijs snorkelt op eigen gelegenheid nog door. Begin van de middag gaan we weer richting Las Dunas voor een ontspannen middag op de camping. Vooral Gijs en Bas voelen hun benen, gisteren klimmen en vandaag “flipperen”. Het laat zijn sporen na.

We eten aardappelen, kip en boontjes en doen het verder rustig aan vanavond. Morgen is de aller aller aller laatste echte dag in Spanje. Helaas………..

• 24 Juli 2013 - 01:00

PeterV:

Was wat voor oma geweest, dat snorkelen! Pv